Photodentro 928x90

Cheese Cake (το κλασσικό)

Cheese Cake
Υλικά


250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή μιράντα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
600 γρ. τυρί τύπου φιλαδέλφεια
60 γρ. ζάχαρη  άχνη (3 κουταλιές σούπας)
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας με 2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα δοχείο διαμέτρου 20 cm και ύψους 4 cm, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και πιέζουμε την επιφάνεια για να γίνει η βάση όσο πιο συμπαγής γίνεται.
Ρίχνουμε το τυρί  και την ζάχαρη σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε την ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στο τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την μαρμελάδα με το νερό για να γίνει πιο ρευστή. Όταν κυρώσει καλά το cheese cake, καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μίγμα μαρμελάδας και σερβίρουμε.


Στείλτε μας τις συνταγές σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


 

goneis-Apla-omades-236x236

bookbook236x118

BN-kaleidoscope-236x118

SmileoftheChild 250x250

Πιο δημοφιλή

Επιβαλλόμενες οδηγίες βρεφικής κακοποίησης


Ο Παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης περιγράφει μια τυπι...

Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία;


Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδι...

Γιατί έχεις γάλα!


Είμαστε θηλαστικά! Οι νέες μητέρες έχουν πάντα αρκετ...

Εκδρομή στο δάσος της Μόλας, στην Πάρνηθα


Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνουμε τουλάχιστον μια φο...