Photodentro 928x90

Εγώ που γράφω τώρα είμαι η Λαμπρινή. Είμαι μαμά δύο αγοριών, είμαι σύζυγος, σύντροφος, κόρη, αδερφή, φίλη, εργαζόμενη, ειδικευμένη επαγγελματίας, νοικοκυρά, εκπαιδευόμενη… Έχω (όπως κι εσείς) πολλούς διαφορετικούς ρόλους (ευτυχώς, όχι πια αντικρουόμενους).

PhotodentroLogo1δεν είμαι εγώ. Το Φωτόδεντρο είμαστε όλοι εμείς. Εμείς που δουλεύουμε γι’ αυτό, που περιδιαβαίνοντας στους ρόλους μας, φέρνουμε ότι συναντάμε να έχει αξία, στις σελίδες του. Είμαστε δημοσιογράφοι, μαμάδες και μπαμπάδες, ειδικοί επιστήμονες από όλους τους τομείς, εκπαιδευτικοί, φορείς που στηρίζουν την οικογένεια και τη μητρότητα και τόσοι άλλοι… Το Φωτόδεντρο είστε εσείς: Εσείς που το διαβάζετε, που το διαμορφώνετε με τις απόψεις και τα σχόλιά σας, εσείς που βρεθήκατε εδώ για μια στιγμή και αφιερώσατε έστω μια ματιά.  Εσείς που το υποστηρίζετε κι εσείς που το αντιπαθείτε. Εμείς και εσείς, σε κύκλους που απλώνονται και χάνονται και αλλάζουν και δίνουν τη θέση τους σε νέους, καθημερινά και κάθε στιγμή.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι το όραμα που όλοι με κάποιον τρόπο αγκαλιάζουμε, πλησιάζουμε, αγγίζουμε ή παρατηρούμε από απόσταση. Το όραμα να φωτίσουμε τη σχέση. Την πρώτη σχέση, αυτή που αναπτύσσεται στο μαγικό συντονισμό της μητέρας με το μωρό της, του γονιού με το παιδί, αυτή που προσφέρει ασφάλεια, αγάπη και σιγουριά,  χώρο για τη χαρά αλλά και για τη λύπη, τη σχέση που είναι ικανή να σηκώσει το βάρος και να απογειωθεί στην ελαφρότητα, που διευρύνει, που δίνει ρίζες και φτερά. Τη σχέση με τη φύση –προς τα μέσα και προς τα έξω. Και την κάθε σχέση. Στη διάρκεια. Στο τώρα. Στο μετά.

Με αυτό το όραμα δημιουργήσαμε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φωτόδεντρα». Αυτή είναι που εκδίδει Το Φωτόδεντρο. Στοχεύει στην προσωπική ανάπτυξη γονέων και παιδιών, στην πληροφόρηση και την ενδυνάμωση της οικογένειας. Επιλέξαμε αυτό το πλαίσιο για είναι συμβατό με την πρόθεσή μας το περιοδικό να διατηρήσει μια αυτονομία, να μπορεί να αυτο-χρηματοδοτείται και να χρηματοδοτεί επόμενες δράσεις για την προώθηση της πληροφορίας και της γνώσης, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Kάθε πρόταση και ιδέα για δράση, συνέχεια και εξέλιξη είναι ευπρόσδεκτη.

Επικοινωνήστε μαζί μας. Μάθετε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε. Κρατήστε την επαφή.


Πώς έγινε η αρχή

Η δυναμική του διαδικτύου και της νέας τεχνολογίας μας συναρπάζει.  Τη γνωρίζουμε, την παρατηρούμε, εμβαθύνοντας στο κοινωνικό της έρεισμα και στις προεκτάσεις της. Όμως έχουμε μια ιστορία με το χαρτί. Αγαπάμε τη μυρωδιά του, τον ήχο του, την αίσθηση ηρεμίας που προσφέρει το ξεφύλλισμά του.  Αρχικά, θελήσαμε, παράλληλα με την ηλεκτρονική του παρουσία και δράση, το Φωτόδεντρο να τυπωθεί και σε χαρτί, για να μοιράζεται δωρεάν, όπου υπάρχουν γονείς.  Βρήκαμε πολλούς υποστηρικτές ανάμεσα σε ανθρώπους και φορείς, όχι όμως και στην εποχή και την οικονομική συγκυρία.

Αναδιοργανωθήκαμε. Αξιοποιήσαμε το «αδιέξοδο» ως ευκαιρία να βρούμε άλλες διαδρομές. Επανασχεδιάσαμε στόχους και όνειρα και είμαστε εδώ, ηλεκτρονικά, σταθερά, με μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα να συμμετέχετε και όλοι εσείς, άμεσα και δημιουργικά, στη διαμόρφωση του περιοδικού.

photodentro-print-covers

Σχεδιασμός έντυπης έκδοσης: Δημήτρης Καλοκύρης

 

goneis-Apla-omades-236x236

Eytokia

SmileoftheChild 250x250

diktyo

Πιο δημοφιλή

Επιβαλλόμενες οδηγίες βρεφικής κακοποίησης


Ο Παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης περιγράφει μια τυπι...

Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία;


Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδι...

Γιατί έχεις γάλα!


Είμαστε θηλαστικά! Οι νέες μητέρες έχουν πάντα αρκετ...

Εκδρομή στο δάσος της Μόλας, στην Πάρνηθα


Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνουμε τουλάχιστον μια φο...