Photodentro 928x90

Γονείς

Ζωή σε έναν χώρο στάθμευσης PDF Εκτύπωση E-mail

Elaiwnas1656-sm
Η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος Μαριαλένα Σεμιτέκολου γράφει για το βίωμα των προσφύγων στο 'εδώ και τώρα' της παραμονής τους στις δομές προσωρινής φιλοξενίας τους. Αναδεικνύει το «προσωρινό», ως κεντρικό στοιχείο στην καθημερινότητα των προσφύγων, σε μια ζωή, μέρα με την ημέρα, την οποία δεν περιγράφει αποκλειστικά και μόνο το τραύμα τους. Και δίνει χώρο και ένταση στη δική τους φωνή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.intimenews.gr

 
Τα παιδιά ξέχασαν να παίζουν… PDF Εκτύπωση E-mail

Paixnidi-Anemelia-1

Τα παιδιά, φορτωμένα με υποχρεώσεις και ευθύνες, συντονισμένα στο στόχο «να πετύχουν» (κυρίως ακαδημαϊκά), τρέχοντας από τη μια οργανωμένη δραστηριότητα στην άλλη, έχουν ξεχάσει τι θα πει ανεμελιά. Έχουν ξεχάσει και να παίζουν.

 
Ο αναπτυξιακός πλούτος στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ! PDF Εκτύπωση E-mail

Play-childhood-2

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ είναι η …κορυφογραμμή σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης ενός παιδιού. ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ χτυπά η καρδιά της ανθρώπινης ανάπτυξης. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ είναι το ελεύθερο, απρογραμμάτιστο, ευφάνταστο παιχνίδι, αυτό που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς την καθοδήγηση ενήλικα, αυτό στο οποίο αφοσιώνονται με πάθος. Προσφέρει χαρά, ελευθερία, αίσθηση πληρότητας, χαλάρωση, σύνδεση με τον έξω κόσμο. Κι όταν λείπει, δεν αφήνει μόνο κενό, αφήνει αδιόρατα τραύματα…

 
Γιατί βιαζόμαστε να μεγαλώσουν; PDF Εκτύπωση E-mail

Children-playing-park-1
Την αποκαλούμε «σχολική ηλικία». Ξεκινά μαζί με το Δημοτικό... Από τα 6, 7 και μετά, από τα 9 έως τα 12, τα 14... Κάτι σημαντικό αλλάζει σε αυτά τα χρόνια. Κάτι σημαντικό, κάτι πολύτιμο, που ίσως να το προσπερνάμε!

 
Μια δυνατή αγκαλιά με το σώμα και τις λέξεις! PDF Εκτύπωση E-mail

Γονείς ευαίσθητων παιδιών
Για ένα ευαίσθητο παιδί, για κάθε ευαίσθητο άνθρωπο, το όριο ανάμεσα σε εκείνον και τον κόσμο είναι πολύ λεπτό. Επιτρέπει πάρα πολλά «πράγματα» να το διαπερνούν. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι ακούν περισσότερο, βλέπουν περισσότερο, αισθάνονται περισσότερο, νοιώθουν περισσότερο. Και αμύνονται περισσότερο. Συνήθως χτίζουν μια ισχυρή πανοπλία. Γι’ αυτό έχουν ανάγκη την αγκαλιά. Μια αγκαλιά με δυνατό σώμα ή με δυνατές λέξεις. Μια αγκαλιά, μια εμπειρία, με ιστορίες που τους επιτρέπουν να αφήσουν στην άκρη την πανοπλία και να βρουν επαφή με το κέντρο τους.

 
«Ο κόσμος είναι καλός»! PDF Εκτύπωση E-mail

Ο κόσμος είναι καλός!

Είναι μια πολύ συνηθισμένη φράση στο σπίτι μας. «Ο κόσμος είναι καλός»! Ο σύζυγός μου κι εγώ τη λέμε πολύ συχνά στα παιδιά μας, συνήθως μαζί με την «καληνύχτα» και το «σ’ αγαπάω», πριν κοιμηθούν.

 
Ο μπαμπάς έχει δύναμη PDF Εκτύπωση E-mail

pateras-sxesi-dynami
Η αληθινή δύναμη δεν βρίσκεται στην αυστηρότητα αλλά στην απόφαση και στην προσπάθεια να έχεις αγάπη, κατανόηση, υπομονή. Γράφει ένας μπαμπάς που ξαναβλέπει τη ζωή και τις αποφάσεις του, με στόχο να συντονιστεί καλύτερα στις ανάγκες του τρίχρονου γιού του.

 
Αθλητισμός …Απλά! PDF Εκτύπωση E-mail

paidia-athlitismos

Ο αθλητισμός για τα παιδιά είναι χαρά! Θα τη βρουν στο δικό τους ρυθμό, στη σωστή ηλικία, όχι πολύ νωρίς, μακριά από τον ανταγωνισμό και την υπερβολή. Αρκεί να τα βοηθήσουμε, με τις κατάλληλες επιλογές.

 
Είναι παιδιά, όχι καταναλωτές! PDF Εκτύπωση E-mail

KidsUnbranded3

 

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά και όχι καταναλωτές! Μπορούμε να δημιουργήσουμε γύρω τους χώρο και χρόνο τόσο πυκνό που δεν θα χωρούν οι πιέσεις και οι επιθέσεις της διαφήμισης και του υπερ-καταναλωτισμού.

 
Στη σχέση η απάντηση (και) στο bullying PDF Εκτύπωση E-mail

kids-bullying-goneis1
Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν μόνα, μακριά από τη φροντίδα και την ασφαλή σχέση με τους σημαντικούς ενηλίκους (γονείς και δασκάλους) αφήνονται να καθοδηγούνται από τα ένστικτα και τις παρορμήσεις τους. Στον κόσμο της φύσης αλλά και στον κόσμο των ανθρώπων έχει παρατηρηθεί ότι τότε είναι που εκδηλώνουν επιθετική και άγρια συμπεριφορά.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο1234ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 4

goneis-Apla-omades-236x236

banner elniplex 236x236

SmileoftheChild 250x250

Πιο δημοφιλή

Επιβαλλόμενες οδηγίες βρεφικής κακοποίησης


Ο Παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης περιγράφει μια τυπι...

Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία;


Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδι...

Γιατί έχεις γάλα!


Είμαστε θηλαστικά! Οι νέες μητέρες έχουν πάντα αρκετ...

Εκδρομή στο δάσος της Μόλας, στην Πάρνηθα


Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνουμε τουλάχιστον μια φο...