Photodentro 928x90

Απλά!

Τα παιδιά ξέχασαν να παίζουν… PDF Εκτύπωση E-mail

Paixnidi-Anemelia-1

Τα παιδιά, φορτωμένα με υποχρεώσεις και ευθύνες, συντονισμένα στο στόχο «να πετύχουν» (κυρίως ακαδημαϊκά), τρέχοντας από τη μια οργανωμένη δραστηριότητα στην άλλη, έχουν ξεχάσει τι θα πει ανεμελιά. Έχουν ξεχάσει και να παίζουν.

 
Ο αναπτυξιακός πλούτος στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ! PDF Εκτύπωση E-mail

Play-childhood-2

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ είναι η …κορυφογραμμή σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης ενός παιδιού. ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ χτυπά η καρδιά της ανθρώπινης ανάπτυξης. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ είναι το ελεύθερο, απρογραμμάτιστο, ευφάνταστο παιχνίδι, αυτό που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς την καθοδήγηση ενήλικα, αυτό στο οποίο αφοσιώνονται με πάθος. Προσφέρει χαρά, ελευθερία, αίσθηση πληρότητας, χαλάρωση, σύνδεση με τον έξω κόσμο. Κι όταν λείπει, δεν αφήνει μόνο κενό, αφήνει αδιόρατα τραύματα…

 
Γιατί βιαζόμαστε να μεγαλώσουν; PDF Εκτύπωση E-mail

Children-playing-park-1
Την αποκαλούμε «σχολική ηλικία». Ξεκινά μαζί με το Δημοτικό... Από τα 6, 7 και μετά, από τα 9 έως τα 12, τα 14... Κάτι σημαντικό αλλάζει σε αυτά τα χρόνια. Κάτι σημαντικό, κάτι πολύτιμο, που ίσως να το προσπερνάμε!

 
«Ο κόσμος είναι καλός»! PDF Εκτύπωση E-mail

Ο κόσμος είναι καλός!

Είναι μια πολύ συνηθισμένη φράση στο σπίτι μας. «Ο κόσμος είναι καλός»! Ο σύζυγός μου κι εγώ τη λέμε πολύ συχνά στα παιδιά μας, συνήθως μαζί με την «καληνύχτα» και το «σ’ αγαπάω», πριν κοιμηθούν.

 
Αθλητισμός …Απλά! PDF Εκτύπωση E-mail

paidia-athlitismos

Ο αθλητισμός για τα παιδιά είναι χαρά! Θα τη βρουν στο δικό τους ρυθμό, στη σωστή ηλικία, όχι πολύ νωρίς, μακριά από τον ανταγωνισμό και την υπερβολή. Αρκεί να τα βοηθήσουμε, με τις κατάλληλες επιλογές.

 
Είναι παιδιά, όχι καταναλωτές! PDF Εκτύπωση E-mail

KidsUnbranded3

 

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά και όχι καταναλωτές! Μπορούμε να δημιουργήσουμε γύρω τους χώρο και χρόνο τόσο πυκνό που δεν θα χωρούν οι πιέσεις και οι επιθέσεις της διαφήμισης και του υπερ-καταναλωτισμού.

 
Διακοπές = ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! PDF Εκτύπωση E-mail

Ελεύθερο παιχνίδι στις διακοπές!

 

Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει απρογραμμάτιστο, ελεύθερο, άνευ καθοδήγησης και οργάνωσης από τους ενήλικες, παιχνίδι. Αυτή είναι η πιο πολύτιμη (και εκπαιδευτικά) δραστηριότητα που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

 
Ομάδες Απλά!, με φως και ελπίδα PDF Εκτύπωση E-mail

Η εμπειρία στις ομάδες γονιών Απλά!
-«Γαλήνη». –« Αισιοδοξία». –« Έμπνευση». –« Ευτυχία». –«Ελπίδα». –«Ασφάλεια»... Ήταν μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησαν οι γονείς για να περιγράψουν αυτό που κέρδισαν από την εμπειρία τους στις ομάδες γονιών «Απλά!», τον περασμένο χειμώνα, όταν πρωτοξεκίνησαν στην Αθήνα.

 
Να «κάνεις» ή να «είσαι»; PDF Εκτύπωση E-mail

MotherSonSand1
Ανάμεσα στη δουλειά, στο σχολείο, τις απογευματινές δραστηριότητες, της δουλειές του σπιτιού, τον χρόνο μπροστά στις οθόνες, το συνεχές «μπιπ-μπιπ» των μηνυμάτων στον υπολογιστή ή στο κινητό, έχουμε μείνει να αναρωτιόμαστε πού βρίσκεται ο χρόνος για τους γονείς και τα παιδιά απλά να βρίσκονται μαζί. Πού βρίσκεται ο χρόνος να δουν, να ακούσουν, να ανταποκριθούν ο ένας στον άλλον; Πού βρίσκεται ο χρόνος να συνδεθούν;

 

 

 

 
«Φωτίζουμε τη σχέση, με αξίες»! PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Kim John Payne, συγγραφέας του βιβλίου Simplicity ParentingΉταν ένας ψίθυρος κι έγινε κραυγή. Από γονείς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά να είναι παιδιά, να αναπτύξουν δημιουργικότητα, εφευρετικότητα, προσαρμοστικότητα, χωρίς το καθημερινό, συσσωρευτικό άγχος να καθηλώνει την ανάπτυξή τους. O Kim John Payne, συγγραφέας του βιβλίου Simplicity Parenting, αφουγκράζεται την ανάγκη, μιλάει για το διεθνές κίνημα και τις ομάδες γονιών Απλά!, για το τέρας της εξάρτησης που ξυπνά ο σύγχρονος τρόπος ζωής και για τις εναλλακτικές διαδρομές της απλότητας.

 
Περισσότερα Άρθρα...
«ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 2

goneis-Apla-omades-236x236

bookbook236x118

BN-kaleidoscope-236x118

goneisApla-GR-Header993x262