Photodentro 928x90

Εμπειρίες

Φυσικός τοκετός στο σπίτι, μετά από καισαρική... PDF Εκτύπωση E-mail

home-birth-photos-14cΗ εμπειρία μιας πρώτης, φυσιολογικής εγκυμοσύνης κι ενός τοκετού που ξεκίνησε ομαλά για να καταλήξει σε καισαρική, μετά την επισκληρίδιο αναισθησία. Η απόφαση μιας γυναίκας να βρει τη δύναμή της, να αγκαλιάσει τις πληγές και τους φόβους της και να γεννήσει το δεύτερο παιδί της, φυσιολογικά, στη θαλπωρή του σπιτιού της, μέσα στη χαρά και τη ευφορία της φύσης της.

 
«Έχτισα την αξία μου στη ζωή» PDF Εκτύπωση E-mail

rainbow«Ήμουν ανεπιθύμητη. Το ξέρω. Δεν μου το επιβεβαίωσε ποτέ. Ποτέ δεν παραδέχθηκε πως δεν με ήθελε. Πως προσπάθησε να με ρίξει. Όμως το ξέρω. Σαν να τη βλέπω, σαν να την έχω δει να σηκώνει βάρη, να κάνει δύσκολες δουλειές, να επιμένει στα απαγορευμένα, να με ξεχνάει. Ήθελε να με ξεχάσει. Στο μυαλό της δεν υπήρχα. Δεν ήθελε να υπάρχω. Δεν ήθελε να γεννηθώ. Ίσως να μην το παραδέχθηκε ποτέ ούτε στον εαυτό της. Όμως εγώ το ξέρω».

 

 
Όταν ακοή και ομιλία δεν είναι αυτονόητα… PDF Εκτύπωση E-mail

Με πίστη, υπομονή και υποστήριξη από τη μητέρα

 

Είναι μητέρα και επιτυχημένη οδοντίατρος. Η ζωή της ξεκίνησε με πολύ σοβαρό πρόβλημα βαρηκοΐας. Η εκπαίδευσή της ξεκίνησε από ένα ειδικό σχολείο, απ’ όπου σχεδόν δραπέτευσε. Για να ανθίσει, με το δικό της πείσμα και τον δικό της αγώνα. Με τη δική της δύναμη και με ώθηση από το γεγονός ότι πίστεψαν σε εκείνη η μητέρα της και μια εμπνευσμένη δασκάλα.

 

 
Νταντά πρώτων βοηθειών. Συναίσθημα; PDF Εκτύπωση E-mail

super-nannyΔεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε πετύχει κάποιο επεισόδιο από την νταντά πρώτων βοηθειών στην τηλεόραση. Εγώ έχω δει αρκετά. Σε κάποια από αυτά έχω πετύχει την τεχνική της Τζο Φροστ για το ύπνο. Μετά από διόμιση χρόνια, ένα δύσκολο βράδυ, την δοκίμασα. Μέχρι που το συναίσθημα ξεκλείδωσε κι αναρωτήθηκα: «Μα τι κάνω»;

 
Ανακάλυψα τη δύναμη της φύσης μου PDF Εκτύπωση E-mail

PregnantWomanDolphin

Δεν είχε σκεφτεί ποτέ τη γέννα στο σπίτι ως προοπτική. «Αυτά είναι για άλλους», έλεγε και υπολόγιζε στην επισκληρίδιο για να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τον πόνο της γέννας και το φόβο που είχε από παιδί. Κάποιοι καλοί φίλοι, μια δυνατή υποστηρικτική ομάδα και ένας γυναικολόγος που προσπάθησε να την αποθαρρύνει να γεννήσει φυσικά, την έσπρωξαν να ανακαλύψει τη δύναμη της γυναικείας φύσης, της δικής της φύσης και να ζήσει μια συγκλονιστική εμπειρία.

 

 
Εμπιστοσύνη στα γηρατειά PDF Εκτύπωση E-mail

Grandmother_Holds_Baby
Μια γιαγιά στρέφει το βλέμμα προς τα πίσω. Από τα εγγόνια, προς τα δικά της παιδιά. Είμαι ακόμα μητέρα, λέει. Τώρα, όπως και τότε. Η αγάπη μου είναι παρούσα, η αγάπη μου είναι ακόμα νέα. Η καρδιά μου είναι ανοιχτή περισσότερο από ποτέ, γεμάτη εμπιστοσύνη: εμπιστοσύνη στα γηρατειά.

 

 
«Ήθελα να τρέξω μακριά από το κολαστήριο»! PDF Εκτύπωση E-mail

Blue Clouds
Δυόμιση χρόνια μετά ο θυμός ακόμα βράζει. Μητέρα και κόρη αποζητούν ακόμη να καλύψουν την απόσταση εκείνων των πρώτων δυόμιση ημερών που τους επιβλήθηκε,  σε συνθήκες αγριότητας και παγωνιάς. Εκείνες τις πρώτες στιγμές, που όλοι και όλα θα έπρεπε να εργάζονται στο πώς θα πλησιάσουν η μία την άλλη, μάνα και κόρη κρατήθηκαν μακριά, λόγω «γραφειοκρατικού λάθους»…

 
Φυσικός τοκετός με επιμονή και γνώση PDF Εκτύπωση E-mail

home-birth
Όπως και οι περισσότεροι άπειροι νέοι γονείς, έτσι και η Πηνελόπη είχε αρχικά ως οδηγό τον φόβο και ακολουθούσε τις αυστηρές ιατρικές συστάσεις που θα οδηγούσαν σε μια σίγουρη καισαρική. Στη διαδρομή όμως, κατάφερε να καθησυχάσει τους φόβους της με γνώση και απόφαση και να ακολουθήσει το δρόμο του φυσικού τοκετού.

 
Κάθε «μη!», ένα γέλιο επιτυχίας PDF Εκτύπωση E-mail

BabySmiling
Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια αλλά το «πριν» μοιάζει με μακρινό «κάποτε». Στο σήμερα, ένα μωρό παλεύει για να αναγνωρίσει τον εαυτό του και τη διαφορετικότητα της φύσης του. Μια μητέρα, δίπλα του παρατηρεί τα «πρέπει» του χθες και την ανάγκη του σήμερα. Και εξελίσσεται.

 

 


goneis-Apla-omades-236x236

SmileoftheChild 250x250

Πιο δημοφιλή

«Ήθελα να τρέξω μακριά από το κολαστήριο»!


Δυόμιση χρόνια μετά ο θυμός ακόμα βράζει. Μητέρα και...

Νταντά πρώτων βοηθειών. Συναίσθημα;


Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε πετύχει κάποιο επεισόδ...

Φυσικός τοκετός με επιμονή και γνώση


Όπως και οι περισσότεροι άπειροι νέοι γονείς, έτσι κ...

Ανακάλυψα τη δύναμη της φύσης μου


Δεν είχε σκεφτεί ποτέ τη γέννα στο σπίτι ως προοπτ...