Photodentro 928x90

Γραφήματα

«Μπα; Πετρόσουπα; Τι λες; Από πέτρες»; PDF Εκτύπωση E-mail

Petrosoupa-tettix
Κάτι υπάρχει σε αυτή την ιστορία. Κάτι από μαγεία και κάτι από χημεία. Είναι σίγουρα το παραμύθι. Η Πετρόσουπα. Αγαπημένο και φωτεινό. Από εκείνα που προσφέρουν έμπνευση, που κινητοποιούν νέες διαδρομές στους νευρώνες του εγκεφάλου. Είναι και η μουσική... Είναι και οι άνθρωποι από την ομάδα Τέττιξ -κυρίως οι άνθρωποι. Και η σχέση.

 
Παγωμένες αναμνήσεις PDF Εκτύπωση E-mail

ArtisticInVitro

Η σύλληψή του έγινε πριν από 20 χρόνια. Με την επαφή, τους ήχους, τις μυρωδιές και το συναίσθημα των ανθρώπων σε ένα εργαστήριο εξωσωματικής γονιμοποίησης. Με την ισχυρή προσδοκία ενός ζευγαριού που προσπαθούσε για χρόνια. Εκείνοι τελικά τα κατάφεραν. Πέντε ακόμη έμβρυα είχαν γονιμοποιηθεί και δεν τους χρειάζονταν πια. Τα χάρισαν. Συμφώνησαν να μπουν στην κατάψυξη, μέχρι να βρεθεί «συμβατή μητέρα».

 
Θάλασσα!!! PDF Εκτύπωση E-mail

mother_daughter_sea «Θάλασσα!!!». Έτσι, με τρία θαυμαστικά μου το είπες και ένιωσα να φουσκώνω από περηφάνεια. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε, επιδιώκω να λέμε όσα μας έκαναν να νιώσουμε χαρά ή λύπη μέσα στην ημέρα. Άλλες φορές τα ονομάζουμε «μικρά μυστικά». Απόψε, για να καταφέρεις να κοιμηθείς σου ζήτησα να σκεφτείς κάτι που σε κάνει πολύ χαρούμενη. «Θάλασσα», μου απάντησες με τρία θαυμαστικά.

 
Η παρεούλα των μαμάδων PDF Εκτύπωση E-mail

RunningToSchool croped
Κοριτσάκι μου, ξέρεις ότι κάθε μεσημέρι έξω από το σχολείο σου στήνουμε με μαμάδες και μπαμπάδες των συμμαθητών σου από τα νήπια τη δική μας «παρεούλα»; Τις περισσότερες φορές που βρισκόμαστε, «καταστρώνουμε» σχέδια για το… μέλλον σας. Πώς θα πείσουμε το διευθυντή να βρει μια καλύτερη αίθουσα για να τρώτε και να ξεκουράζεστε. Τί μπορούμε να κάνουμε για να λειτουργήσει πιο σωστά το ολοήμερο σχολείο-αλήθεια, αν δεν υπήρχαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, πόσοι θα μπορούσαν να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο στις 12:30 και στη 13:00;

 

 
Από κόρη σε κόρη PDF Εκτύπωση E-mail

SunnyFlower

Ναι, κοριτσάκι μου. Το ξέρω. Αυτές οι γραμμές, συμφωνήσαμε να είναι αφιερωμένες σε εσένα. Σε εμάς. Στη σχέση μαμάς και κόρης. Άφησέ με μόνο, για μια φορά, τούτη, να μπω εγώ στο ρόλο της κόρης και να σου πω μερικές λέξεις για τη δική μου τη μαμά. Τη γιαγιά σου, που έφυγε πριν από λίγες εβδομάδες.

 

 
Να πώς τα δέντρα ανθίζουν φως PDF Εκτύπωση E-mail

OliveTreeAndHouse

Θέλω να σου χαρίσω κάτι, της είπε. Ένα δώρο ακριβό. Διάλεξε. Πες μου τι χρειάζεσαι. Ένα μονόπετρο; Ένα διαμάντι; Ένα ακριβό ρολόι; Ένα αστραφτερό κόσμημα να λάμπει στο λαιμό σου; Τον κοίταξε με βλέμμα ήρεμο κι ένα χαμόγελο βαθύ.

 

 


goneis-Apla-omades-236x236

SmileoftheChild 250x250

diktyo

Πιο δημοφιλή

Επιβαλλόμενες οδηγίες βρεφικής κακοποίησης


Ο Παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης περιγράφει μια τυπι...

Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία;


Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδι...

Γιατί έχεις γάλα!


Είμαστε θηλαστικά! Οι νέες μητέρες έχουν πάντα αρκετ...

Εκδρομή στο δάσος της Μόλας, στην Πάρνηθα


Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνουμε τουλάχιστον μια φο...