Photodentro 928x90

Παιδιά

Ευνοϊκοί οι άνεμοι για το σχολείο «Τριανέμι» PDF Εκτύπωση E-mail

Trianemi-7
Στο Μαρούσι, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λειτουργεί «Το Τριανέμι», ένα νέο, διαφορετικό, σχολείο, που εμπνέεται από την παιδαγωγική Waldorf και δραστηριοποιείται μέσα στην πραγματικότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος και της Αθήνας του σήμερα.

«Το Φωτόδεντρο» μίλησε με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ιδρυτική ομάδα του σχολείου για τα εμπόδια και τις λύσεις, για τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, για το παρόν και το μέλλον ενός σχολείου που δημιουργείται με αγάπη, ομαδικότητα και με τους ανέμους γύρω ευνοϊκούς.

 
Τριανέμι : σχολείο με αγάπη και όραμα PDF Εκτύπωση E-mail

Trianemi-1

Μια ομάδα παιδαγωγών και γονιών δημιουργεί στο Μαρούσι το Τριανέμι: το πρώτο σχολείο (προνήπιο, νήπιο και τάξεις Α’ έως και Δ’ Δημοτικού) που εμπνέεται από την παιδαγωγική των σχολείων Waldorf-Steiner και ακολουθεί το ελληνικό αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα σχολεία αυτών των βαθμίδων. Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

 
Απάτη οι διαγνώσεις για ΔΕΠΥ; PDF Εκτύπωση E-mail

Restless

 

ΑΠΑΤΗ χαρακτηρίζει διακεκριμένος αμερικανός ψυχολόγος τις διαγνώσεις σε παιδιά για Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα. Υποστηρίζει ότι η ιατρική αντίληψη είναι λανθασμένη και ότι πίσω από τις αμέτρητες σχετικές διαγνώσεις υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος, κυρίως για τις φαρμακοβιομηχανίες. 

 
Ο ανύπαρκτος ιππότης PDF Εκτύπωση E-mail

Aniparktos-Ippotis1

 

Το μεσαιωνικό παραμύθι «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», μια ιστορία που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ‘Ιταλο Καλβίνο, παρουσιάζει η ομάδα ΝΤΟΥΘ, στο θέατρο Skrow στο Παγκράτι.

 
Οικογενειακές διακοπές στον Παρνασσό! PDF Εκτύπωση E-mail

Elatos-Summer2016-1
Φέτος το καλοκαίρι, από τα τέλη Ιουλίου (29/7) μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου, το Elatos Resort στον Παρνασσό προτείνεται ως ο ιδανικός προορισμός για όλη την οικογένεια! Οι γονείς χαλαρώνουν απολαμβάνοντας, σε ειδικές, προνομιακές τιμές, την υψηλού επιπέδου φιλοξενία και τις ανέσεις του ξενοδοχείου, μέσα στο μαγευτικό φυσικό τοπίο του βουνού. Και τα παιδιά, κάθε ηλικίας, απασχολούνται, καθημερινά και χωρίς επιπλέον κόστος, στις οργανωμένες ομαδικές δραστηριότητες στη φύση, τις οποίες προσφέρει το Elatos Resort, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες.

 
Καλοκαιρινή περιπέτεια στον Παρνασσό! PDF Εκτύπωση E-mail

Farm-Elatos

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή πρόταση, για παιδιά από 7 έως 14 ετών, προσφέρει φέτος το Elatos Resort, στον Παρνασσό, με περισσή φροντίδα και αγάπη. Από την Κυριακή 19 Ιουνίου έως την Κυριακή 3 Ιουλίου 2106, τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου (που απλώνεται σε έκταση 100 στρεμμάτων) και θα απολαύσουν στο μέγιστο τη φύση, με αμέτρητες ευκαιρίες για πεζοπορία, αναρρίχηση, δημιουργικές κατασκευές, εξερευνήσεις και περιπέτειες.

 
Δημιουργούν και ταξιδεύουν! PDF Εκτύπωση E-mail

H ομάδα «Τέττιξ» εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 32o Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας για τη Μουσική Εκπαίδευση, τον Ιούλιο στη Σκωτία! Και παρουσιάζει τη νέα της όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» για λίγες παραστάσεις τον Απρίλιο, στο Θέατρο Τέχνης στην Πλάκα!

LittlePrince-Tettix-5-LowRes
Το μουσικό σχήμα «Τέττιξ» και η όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» που δημιούργησαν, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1400 συμμετοχές από όλο τον κόσμο και θα συμμετάσχει στο μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση, τον Ιούλιο, στη Γλασκώβη!

Θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο 32o Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME (International Society for Music Education), στην κατηγορία group performance!

Πριν από το συνέδριο, τα Σάββατα 2, 9, 16 και 23 Απριλίου, στις 15:00 το μεσημέρι, τα παιδιά θα παρουσιάσουν την παράστασή τους στο Θέατρο Τέχνης, (Φρυνίχου 14, στην Πλάκα).

 
Μικρός Πρίγκηπας, η νέα όπερα από την ομάδα Τέττιξ PDF Εκτύπωση E-mail

LittlePrince-Tettix-4-LowRes
Οι σπουδαστές μουσικής από το μουσικό σχήμα - Χορωδία «Τέττιξ» δημιούργησαν από το μηδέν και είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν σε μια ολοκληρωμένη όπερα το έργο «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαντ Εξυπερύ. Συνέθεσαν τις μελωδίες, έγραψαν το λιμπρέτο, το εναρμόνισαν,  έμαθαν να το τραγουδούν (χορωδία, άριες & ρετσιτατίβο), δημιούργησαν το μουσικό σύνολο και τώρα είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το έργο τους στη σκηνή ως μουσικοί και εκτελεστές!

 
Η δυσκολία στα μαθηματικά... PDF Εκτύπωση E-mail

Δυσαριθμησία και πώς αντιμετωπίζεται

...δεν σημαίνει χαμηλή νοημοσύνη

Ονομάζεται δυσαριθμησία και είναι η μαθησιακή δυσκολία στα μαθηματικά. Τα παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες στα μαθηματικά, δε σημαίνει πως έχουν χαμηλή νοημοσύνη.

 
Εκδρομή στον Εύηνο και στη ...ροή! PDF Εκτύπωση E-mail

Euinos1
«Τα πάντα ρεί» είναι το σλόγκαν για την εκδρομή στον Εύηνο που διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου η Greekly σε συνεργασία με το Rafting House και το Άσκηση pilates studio. Η πρόταση για αυτή την εξόρμηση απευθύνεται και σε οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά και περιλαμβάνει ιδές για …ροή με κάθε τρόπο: rafting σε ήπιο ποτάμι, pilates για ροή κινήσεων και αναπνοής και συναυλία με τσέλο και τη ροή του μαγικού του ήχου να ξυπνά την αίσθηση της ακοής.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 3

goneis-Apla-omades-236x236

banner elniplex 236x236

SmileoftheChild 250x250

Πιο δημοφιλή

Επιβαλλόμενες οδηγίες βρεφικής κακοποίησης


Ο Παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης περιγράφει μια τυπι...

Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία;


Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδι...

Γιατί έχεις γάλα!


Είμαστε θηλαστικά! Οι νέες μητέρες έχουν πάντα αρκετ...

Εκδρομή στο δάσος της Μόλας, στην Πάρνηθα


Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνουμε τουλάχιστον μια φο...