Photodentro 928x90

Εκπαίδευση

Ευνοϊκοί οι άνεμοι για το σχολείο «Τριανέμι» PDF Εκτύπωση E-mail

Trianemi-7
Στο Μαρούσι, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λειτουργεί «Το Τριανέμι», ένα νέο, διαφορετικό, σχολείο, που εμπνέεται από την παιδαγωγική Waldorf και δραστηριοποιείται μέσα στην πραγματικότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος και της Αθήνας του σήμερα.

«Το Φωτόδεντρο» μίλησε με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ιδρυτική ομάδα του σχολείου για τα εμπόδια και τις λύσεις, για τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, για το παρόν και το μέλλον ενός σχολείου που δημιουργείται με αγάπη, ομαδικότητα και με τους ανέμους γύρω ευνοϊκούς.

 
Τριανέμι : σχολείο με αγάπη και όραμα PDF Εκτύπωση E-mail

Trianemi-1

Μια ομάδα παιδαγωγών και γονιών δημιουργεί στο Μαρούσι το Τριανέμι: το πρώτο σχολείο (προνήπιο, νήπιο και τάξεις Α’ έως και Δ’ Δημοτικού) που εμπνέεται από την παιδαγωγική των σχολείων Waldorf-Steiner και ακολουθεί το ελληνικό αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα σχολεία αυτών των βαθμίδων. Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

 
Απάτη οι διαγνώσεις για ΔΕΠΥ; PDF Εκτύπωση E-mail

Restless

 

ΑΠΑΤΗ χαρακτηρίζει διακεκριμένος αμερικανός ψυχολόγος τις διαγνώσεις σε παιδιά για Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα. Υποστηρίζει ότι η ιατρική αντίληψη είναι λανθασμένη και ότι πίσω από τις αμέτρητες σχετικές διαγνώσεις υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος, κυρίως για τις φαρμακοβιομηχανίες. 

 
Η δυσκολία στα μαθηματικά... PDF Εκτύπωση E-mail

Δυσαριθμησία και πώς αντιμετωπίζεται

...δεν σημαίνει χαμηλή νοημοσύνη

Ονομάζεται δυσαριθμησία και είναι η μαθησιακή δυσκολία στα μαθηματικά. Τα παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες στα μαθηματικά, δε σημαίνει πως έχουν χαμηλή νοημοσύνη.

 
Ελάχιστα οφέλη, μεγάλοι κίνδυνοι… PDF Εκτύπωση E-mail

paidia-paixnidi
…όταν ζητάμε από τα παιδιά να μάθουν ανάγνωση και γραφή από το νηπιαγωγείο (ή ακόμα και από το προνήπιο)!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό η προσχολική εκπαίδευση να εστιάζει στο παιχνίδι και στις δημιουργικές δραστηριότητες. Η πίεση να μάθουν τα παιδιά να γράφουν και να διαβάζουν από πολύ νωρίς, βλάπτει σοβαρά την εξέλιξή τους!  

 
Οι γονείς ρωτούν για τη δυσλεξία… PDF Εκτύπωση E-mail

Children-study
…και η Ιωάννα Δημητριάδου, ειδικός σε θέματα δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών απαντά αναλυτικά, με στόχο να προσφέρει γνώση και υποστήριξη.

 
Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία; PDF Εκτύπωση E-mail

Reading-Steps
Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδιο από το οποίο περνά το παιδί λόγω ηλικίας και πότε είναι η στιγμή να διερευνηθεί η πιθανότητα δυσαναγνωσίας; Η Ιωάννα Δημητριάδου, ειδικός σε θέματα Ψυχολογίας της Εκπαίδευσης και σε μαθησιακές δυσκολίες επιχειρεί να λύσει μια παρεξήγηση που βασανίζει πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς, παρουσιάζοντας το φαινόμενο της δυσαναγνωσίας.

 
«Από νωρίς» δεν σημαίνει καλύτερα PDF Εκτύπωση E-mail

ChildrensPlay2
Το ελεύθερο, απρογραμμάτιστο παιχνίδι, όπου τα παιδιά μπορούν να βάλουν μόνα τους όρια και κανόνες, είναι καθοριστικής σημασίας για την οργανική και συναισθηματική ανάπτυξή τους και για την ακαδημαϊκή τους επιτυχία. Το σχολείο (και κάθε οργανωμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα) μπορεί να περιμένει… Μια σειρά από έρευνες αποδεικνύουν ότι το να ξεκινούν τα παιδιά από νωρίς ασκήσεις προγραφής και ανάγνωσης όχι μόνο δεν βοηθά αλλά μάλλον δημιουργεί προβλήματα.

 
Χαρίσματα στην ελλειμματική προσοχή PDF Εκτύπωση E-mail

Studying
Η Ιωάννα Δημητριάδου, ειδικός σε θέματα Ψυχολογίας της Εκπαίδευσης και στις μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζει μια …μοντέρνα και δημοφιλή διαταραχή: αυτή της ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ). Περιγράφει τα θετικά και τα αρνητικά γνωρίσματα αλλά και τις κρυφές δυνάμεις που μπορούν να ανακαλύψουν γονείς και δάσκαλοι που θα αγαπήσουν και θα αφιερώσουν χρόνο για να παρατηρήσουν τις δεξιότητες ενός παιδιού με ΔΕΠ-Υ.

 
Η χαρά και η ευθύνη της μάθησης PDF Εκτύπωση E-mail

Μια «Ανοιχτή Ημέρα» στα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων»

Platon2
Μια ηλιόλουστη ημέρα, ανοιχτή για το νου, για την εκπαίδευση, για τους γονείς και τους συγγενείς αλλά κυρίως για τους μαθητές που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τα project τους ήταν η «Ανοιχτή Ημέρα» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων».

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 2

goneis-Apla-omades-236x236

banner elniplex 236x236

SmileoftheChild 250x250

Πιο δημοφιλή

Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία;


Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδι...

Ευνοϊκοί οι άνεμοι για το σχολείο «Τριανέμι»


Στο Μαρούσι, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λειτουργεί...

Η δυσκολία στα μαθηματικά...


...δεν σημαίνει χαμηλή νοημοσύνη Ονομάζεται δυσαρ...

Τριανέμι : σχολείο με αγάπη και όραμα


Μια ομάδα παιδαγωγών και γονιών δημιουργεί στο Μαρ...