Photodentro 928x90

Περιμένω

Σεβασμός στη γέννα... PDF Εκτύπωση E-mail

women-by-amanda-cass
«Δικό μου μωρό, δικό μου σώμα, δική μου απόφαση»! Μια εβδομάδα με πλήθος ανοιχτών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, υπηρεσιών, δράσεων, συναντήσεων, σε ολόκληρη την Ελλάδα, γύρω από την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα. Από 16 έως 22 Μαΐου 2016, η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα, με συντονιστές δεκάδες ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς που συμμετέχουν στο Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα - ENCA Hellas.

 
Yoga: υποστήριξη στην εγκυμοσύνη PDF Εκτύπωση E-mail

Yoga για εγκύους στο Crystal Yoga

 

Μαθήματα yoga για εγκύους, σε ολιγομελή τμήματα ή και ατομικά (όταν οι ανάγκες το επιβάλλουν) πραγματοποιούνται στο Crystal Yoga, στην Ηλιούπολη, από την Ελευθερία Σπυριδάκη και τον Νίκο Ζωγράφο.

 
Κάλεσμα συμμετοχής! PDF Εκτύπωση E-mail

Σεβασμός στη Γέννα

στη Διεθνή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα 2013

Άτομα, φορείς, οργανισμούς, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της περιγεννητικής φροντίδας, της γυναικολογίας, της μαιευτικής σε ολόκληρη την Ελλάδα, καλεί το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, να συμμετάσχουν στη φετινή Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα, διοργανώνοντας μια ανοιχτή και δωρεάν ενημερωτική δράση στο χώρο τους.

 
Πόσο φυσιολογικό είναι το νέο «φυσιολογικό»; PDF Εκτύπωση E-mail

Είναι ασφαλείς οι προγραμματισμένες καισαρικές;
Συμβαίνει συχνότερα, όμως πόσο «φυσιολογικό» και ασφαλές είναι  οι γυναίκες να γεννούν με προγραμματισμένη καισαρική πριν τις 40 εβδομάδες; Απαντά, με επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα, ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Δρ. Γεώργιος Μιχαλόπουλος.

 
Μονοπάτια μακριά από μια πρώτη καισαρική PDF Εκτύπωση E-mail

pregnancy-sp
Υπάρχουν πέντε βήματα –πέντε πρακτικές- που μπορούν να βοηθήσουν μια πρωτότοκο μητέρα να αποφύγει μια πρώτη, αχρείαστη καισαρική. Η αμερικανίδα Donna Ryan, η οποία εργάζεται μαζί με εγκύους και ζευγάρια, προετοιμάζοντας το δρόμο για το φυσικό τοκετό επισημαίνει τα σωστά… μονοπάτια.

 
Φαρμάκωσέ με γιατρέ... PDF Εκτύπωση E-mail

Ποιά φάρμακα πραγματικά χρειάζονται στην εγκυμοσύνη;
Πόσα φάρμακα πραγματικά χρειάζονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Dr. Γεώργιος Μιχαλόπουλος γράφει για την υπερβολή και για την ισορροπία. Για την ορθολογική χρήση φαρμάκων στη διάρκεια της κύησης και για την αξία της ισορροπημένης διατροφής που μπορεί και είναι πιο σημαντική από τα διάφορα "συμπληρώματα". Και θυμίζει ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια!

 
Έξι βήματα για φυσικό τοκετό PDF Εκτύπωση E-mail

Έξι βήματα για ασφαλή φυσικό τοκετό, από το διεθνή οργανισμό Lamage

 

Έξι απλές συμβουλές, έξι δοκιμασμένες και πετυχημένες πρακτικές για έναν ασφαλή, φυσικό τοκετό προτείνει ο διεθνής οργανισμός περιγεννητικής φροντίδας Lamaze. Απλά βήματα που μπορούν να βοηθήσουν τη διαδικασία του τοκετού και προσφέρουν μια φυσική προσέγγιση για να αντιμετωπιστούν φόβοι και πόνοι.

 
Ελευθερία στη γέννα! PDF Εκτύπωση E-mail

Freedom For Birth: μια ταινία και μια παγκόσμια επανάσταση από τις ίδιες της μητέρες

Freedom-For-Birth-provoles-Ellada
Μια μαχητική ταινία ντοκιμαντέρ με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γέννα και τίτλο Freedom For Birth (Ελευθερία στη γέννα), έρχεται στην Ελλάδα, σε ταυτόχρονη παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, σε μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas.

 
Η μαία που οδηγείται «στην πυρά»… PDF Εκτύπωση E-mail

…και μια παγκόσμια επανάσταση για το ανθρώπινο δικαίωμα στη γέννα


Agnes-Gereb-midwife-freedom-birthΦυλακίστηκε, καταδικάστηκε, απομονώθηκε. Γιατί αφιέρωσε τη ζωή της στο να βοηθά γυναίκες να γεννούν με φυσικό τοκετό στο σπίτι.

Η μαία Agnes Gereb από την Ουγγαρία είναι ένα ζωντανό (τρυφερό και ευάλωτο) τραγικό σύμβολο της καταπάτησης του ανθρώπινου δικαιώματος στη γέννα. Ένα παγκόσμιο δίκτυο υποστήριξης την αγκαλιάζει και ζητά να αλλάξει άμεσα το ιατρικό σύστημα που παραβιάζει το ανθρώπινο δικαίωμα των γυναικών να βιώσουν το θαύμα της γέννας. Οι φωνές γιατρών, νομικών, ειδικών αντηχούν σε ολόκληρο τον πλανήτη και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσα από την παγκόσμια πρώτη προβολή της  ταινίας Freedom for Birth, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012.

 
Η μάχη του τοκετού PDF Εκτύπωση E-mail

pregnancy 849x565
Δεν είναι απαραίτητο πάνω από τα μισά Ελληνόπουλα να γεννιούνται με καισαρική για «να εξασφαλισθεί η καλή τους υγεία». Ο ρόλος του ιατρού είναι να συμβουλεύει ποιά παρέμβαση χρειάζεται, σε ποιον και πότε, ώστε να διορθωθεί τυχόν παρέκκλιση από το φυσιολογικό. Να συμβουλεύει, όχι να αποφασίζει. O Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Dr Γεώργιος Μιχαλόπουλος γράφει για το φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική και για το δικαίωμα των γυναικών στην ενημέρωση και την επιλογή του τρόπου με τον οποίο θα γεννήσουν, με τρόπο ψύχραιμο, υποστηρικτικό, ανθρώπινο...

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 2

goneis-Apla-omades-236x236

SmileoftheChild 250x250

diktyo

Πιο δημοφιλή

Επιβαλλόμενες οδηγίες βρεφικής κακοποίησης


Ο Παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης περιγράφει μια τυπι...

Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία;


Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδι...

Γιατί έχεις γάλα!


Είμαστε θηλαστικά! Οι νέες μητέρες έχουν πάντα αρκετ...

Εκδρομή στο δάσος της Μόλας, στην Πάρνηθα


Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνουμε τουλάχιστον μια φο...