Photodentro 928x90

reiki-pregnancy

Το reiki είναι μια ενεργειακή μέθοδος θεραπείας και διαλογισμού, που στην περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να αξιοποιηθεί για να φέρει ισορροπία και αρμονία στο σώμα, το νου, την ψυχή και το πνεύμα, για να ενεργοποιήσει τη δύναμη της αγάπης που τόσο έχουν ανάγκη η μητέρα και το μωρό που κυοφορεί.

Της Αγγελικής Πέτροβα*

Το reiki ειναι παγκοσμίως γνωστό σαν μα ενεργειακή και πνευματική μέθοδος θεραπείας και διαλογισμού, καθώς φέρνει ισορροπία και αρμονία στον ανθρώπινο οργανισμό, αντιμετωπίζοντάς τον ως ολότητα στο σωματικό, ψυχικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Το reiki κατά βάση είναι η ζωτική ενέργεια της ζωής που βρίσκεται στην φύση και στο σύμπαν και μέρος αυτής στον άνθρωπο και σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς στην γη.

Όταν ένας ζωντανός οργανισμός, όπως ο ανθρώπινος, χάσει αυτήν την ενέργεια ή μέρος αυτής ολόκληρο το ψυχοσωματικό του σύστημα ανισορροπεί και νοσεί.

Το reiki είναι μια πανάρχαια μέθοδος θεραπείας που επαναφέρει στον άνθρωπο αυτήν την χαμένη δυνατότητα της ενεργειακής και πνευματικής υγείας. Σαν σύστημα θεραπείας το reiki ανακαλύφθηκε εκ νέου απο τον Μικαόμι Ουσούι, στην Ιαπωνία και έγινε γνωστό στην Αμερική και στην Ευρώπη, στο τέλος του 19ου αιώνα.

Τα οφέλη του reiki μπορεί να τα βιώσει όποιος θέλει, με το να δεχθεί κάποιες θεραπείες reiki απο τον κατάλληλο θεραπευτή.

Θα το ονόμαζα ενεργειακή θαλπωρή, καθώς το reiki με μια λέξη είναι η αγάπη η καθαρή ενέργεια της αγάπης που δίνεις στον εαυτό σου. Η αγάπη, που είναι το απαραίτητο περιβάλλον για τη γυναίκα την περίοδο της εγκυμοσύνης της.

Εάν είχαμε την δυνατότητα να ρωτούσαμε ένα έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης, καθώς τρέφεται και αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα της μητέρας του, τί είναι αυτό που έχει πιο πολύ ανάγκη, είναι πολύ πιθανόν να μας έλεγε μόνο μια λέξη: αγάπη.

Είμαι βέβαιη ότι και η κάθε μητέρα, όσο έτοιμη ή ανέτοιμη την βρήκε η κάθε εγκυμοσύνη της, ένα πράγμα θέλει να δώσει στο παιδί που κουβαλάει στα σπλάχνα της, από την πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης της, και αυτό είναι αγάπη.

Κάποιες φορές όμως οι συνθήκες της ζωής για την έγκυο, οι δυσκολίες και οι αναποδιές, μπορεί να δημιουργούν εμπόδια στην περίοδο της εγκυμοσύνης και να την αποπροσανατολίζουν, να την κάνουν να χάνει την επαφή με αυτόν τον πολύτιμο σκοπό της. Άλλες φορές πάλι, μπορεί η ηρεμία και η ενέργεια που διαθέτει να μην είναι αρκετή και να αισθάνεται αδύναμη.

Είναι προφανές ότι η έγκυος μητέρα χρειάζεται την αγάπη του συντρόφου της, χρειάζεται την παρουσία της οικογένειας της, έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον θαλπωρής, ηρεμίας και αγάπης για να μπορεί να διοχετεύσει αυτά τα στοιχεία στο παιδί της.

Εδώ το reiki μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ηρεμία και στην αρμονία του οικογενειακού περιβάλλοντος, στην καλή σχέση της μητέρας με την οικογένεια και τον σύντροφό της. Το reiki, ως διαλογιστική θεραπευτική μέθοδος μπορεί να βοηθήσει την γυναίκα σε αυτήν την αρκετά απαιτητική περίοδο της ζωής της.

Μέσα από το reiki μπορείς να αντλήσεις αυτήν την ενεργειακή θαλπωρή που έχεις ανάγκη την ζωτική ενέργεια που σου λείπει και την ηρεμία που χρειάζεσαι και να νιώσεις απόλυτα ασφαλής και υγιής.

Το reiki ενεργοποιεί την φυσική δυνατότητα του ανθρώπινου οργανισμού να αυτοθεραπεύεται, Είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος να δυναμώσεις ενεργειακά,και να αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Όταν εναρμονιστείς με την ενέργεια του reiki μπορείς σε καθημερινή βάση να τροφοδοτείς τον εαυτό σου αλλά και το έμβρυο με αυτήν την θεραπευτική ενέργεια. Είναι γεγονός ότι αρκετά τυχόν ψυχοσωματικά θέματα, που βγαίνουν στην επιφάνεια εν καιρό εγκυμοσύνης, βρίσκουν θεραπευτικές διεξόδους με αυτή τη μέθοδο.

Το reiki μπορεί πραγματικά να προσφέρει την ενεργειακή θαλπωρή που έχουν ανάγκη η μητέρα και το παιδί της, να είναι μία βαθιά εσωτερική φροντίδα καθώς αποκαθιστά τις βασικές ανάγκες τις δικές της και του παιδιού, ώστε η ηρεμία και η αρμονία να πάρουν θέση στην ζωή τους.

Μπορείς εύκολα να συντονιστείς με την ενέργεια του ρείκι πηγαίνοντας σε έναν δάσκαλο θεραπευτή reiki, ο οποίος θα συντονίσει και θα εναρμονίσει την δική σου βιοενέργεια με την συμπαντική-θεραπευτική Ενέργεια του reiki. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις το reiki στην ζωή σου και να το χρησιμοποιείς για την ψυχική, σωματική, νοητική και πνευματική σου υγεία.


Η Αγγελική Πέτροβα είναι Σύμβουλος Ψυχικής κα Πνευματικής Υγείας,
Θεραπέυτρια και Δασκάλα στο Usui Reiki System
www.reikiworld.gr (τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9928228, 6932066993)

 

goneis-Apla-omades-236x236

SmileoftheChild 250x250

diktyo

Πιο δημοφιλή

Επιβαλλόμενες οδηγίες βρεφικής κακοποίησης


Ο Παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης περιγράφει μια τυπι...

Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία;


Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδι...

Γιατί έχεις γάλα!


Είμαστε θηλαστικά! Οι νέες μητέρες έχουν πάντα αρκετ...

Εκδρομή στο δάσος της Μόλας, στην Πάρνηθα


Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνουμε τουλάχιστον μια φο...