Photodentro 928x90

Για παιδιά

Καρδιά μου PDF Εκτύπωση E-mail

Kardia mou cover
Η καρδιά κάθε μαμάς είναι μέρος μαγικό.
Είναι ένα μέρος όπου συμβαίνουν πράγματα παράξενα, εκπληκτικά!

Ένα βιβλίο για την καρδιά της κάθε μητέρας, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

 
Στον λαχανόκηπο... PDF Εκτύπωση E-mail

StonLaxanokipo-sm

 

Η Σοφία επισκέπτεται τον παππού και τη γιαγιά, στο σπίτι τους στην εξοχή. Κοντά τους μαθαίνει να φροντίζει έναν όμορφο λαχανόκηπο, γνωρίζει τα κηπευτικά, αποκτά τα δικά της εργαλεία, κατακτά τα μυστικά της κηπουρικής αλλά και τη χαρά του να δουλεύει τη γη, να βλέπει τα φυτά να μεγαλώνουν... Όταν γυρίσει στο σπίτι της, στην πόλη, θα φτιάξει το δικό της λαχανόκηπο στο μπαλκόνι.

 
Η… βιβλιοθήκη του μωρού PDF Εκτύπωση E-mail

Reading babies
Νανουρίσματα, ιστορίες τραγουδιστές και ιστορίες σε αφηγήσεις και βιβλία προσφέρουν απόλαυση στα μωρά, ήδη από τον πρώτο μήνα μετά τη γέννησή τους. Τα μωρά αισθάνονται τις ιστορίες, τις ενσωματώνουν, μεγαλώνουν με αυτές και απολαμβάνουν την επανάληψή τους.

 
Πετρόσουπα PDF Εκτύπωση E-mail

PETROSOUPA
Ένα παραμύθι με ρίζες από τη λαϊκή παράδοση της Ευρώπης ξαναδιαβάζεται στην Αθήνα της κρίσης. Πατέρας και γιος ανακαλύπτουν ένα απλό μυστικό για την ευτυχία, για την ομορφιά του να μοιράζεσαι. Ένα βιβλίο για παιδιά μικρά και μεγαλύτερα, ένα βιβλίο για τους γονείς τους, ένα βιβλίο με πρόταση για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

 
Η γάτα κουμπάρα PDF Εκτύπωση E-mail

gata
Ένα λαϊκό παραμύθι από τη Νάξο ξαναγράφτηκε με ρυθμό ζωηρό και παιχνιδιάρικο, για να προτείνει σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας μια χαρούμενη διαδρομή στα χρώματα, τις λέξεις και στους αριθμούς. Η γάτα κουμπάρα αντιμέτωπη με την πολυπληθή οικογένεια του Τοτού του ποντικού...

 
O δημιουργός της απλότητας PDF Εκτύπωση E-mail

Eric-carle

Τον αποκαλούν «ο ροκ σταρ της παιδικής λογοτεχνίας». Μάτια μπλε του κοβαλτίου, άσπρα μαλλιά και γένια. Ευγενικός, φορά συνήθως τιράντες και η εικόνα του θυμίζει μορφές της παιδικής φαντασίας, όπως ο Άγιος Βασίλης ή ο Τζεπέτο, ο πατέρας του Πινόκιο. Το βιβλίο του «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη», 40 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Eric Carle, στα 82 του σήμερα, εντυπωσιάζεται ακόμα από την επιτυχία.

 
Κάθε σιωπή κάτι έχει να πει PDF Εκτύπωση E-mail

kathe siwpi
Ο μικρός μου δεν έχει κλείσει ακόμα τα δύο. Κοιτά με προσοχή τις εικόνες και δείχνει με επιφωνήματα όσα αναγνωρίζει: «Α!» για τα κραγιόνια, «Μπαα», για τα μπαλόνια… Η μεγάλη ακούει σιωπηλή. Θα μιλήσει μετά, με ερωτήσεις και εικόνες για τις πιο δύσκολες από τις σιωπές.

 
Τα δέκα πρόσωπα της ρύπανσης PDF Εκτύπωση E-mail

Prosopa ripansis
Ποιος μολύνει τον αέρα; Ποιος ανοίγει τρύπες στην ατμόσφαιρα; Ποιος καταστρέφει τα δάση; Ποιος χειρουργεί τους σπόρους; Ερωτήματα που ταλανίζουν μικρούς και μεγάλους κατοίκους αυτού του πολύπαθου πλανήτη, που επιμένει να φιλοξενεί ακόμα τόσα δισεκατομμύρια ζωές πάνω του.

 
Ένα δύσκολο αντίο PDF Εκτύπωση E-mail

Dyskolo Antio
Η μικρή Κωνσταντίνα μαθαίνει πως η δασκάλα της φεύγει από το σχολείο με μετάθεση για την Αθήνα. Νιώθει μεγάλο θυμό, γιατί παράλληλα κι ένα άλλο δύσκολο αντίο την περιμένει γυρίζοντας στο σπίτι. Αισθάνεται πως κανείς δεν την καταλαβαίνει και δεν μπορεί με κανέναν να μοιραστεί αυτά που νιώθει.

 
Το βιβλίο των μεγάλων φιλοσοφικών αντιθέσεων PDF Εκτύπωση E-mail

Filosofikwn_antithesewn
Η ανομοιομορφία της ζωής είναι που την κάνει ξεχωριστή. Οι αντιθέσεις τη χρωματίζουν και γίνεται εύληπτη. Από πολύ μικρή ηλικία και πολύ γρήγορα ανακαλύπτουμε ότι πολλές ιδέες έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους και ότι ακριβώς αυτό μας βοηθάει να τις κατανοήσουμε. Το ψηλά είναι το αντίθετο του χαµηλά, το κρύο το αντίθετο του ζεστού, το σκοτάδι το αντίθετο του φωτός.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 2

goneis-Apla-omades-236x236

bookbook236x118

BN-kaleidoscope-236x118

SmileoftheChild 250x250

Πιο δημοφιλή

Πετρόσουπα


Ένα παραμύθι με ρίζες από τη λαϊκή παράδοση της Ευρώ...

Η… βιβλιοθήκη του μωρού


Νανουρίσματα, ιστορίες τραγουδιστές και ιστορίες σε ...

Η γάτα κουμπάρα


Ένα λαϊκό παραμύθι από τη Νάξο ξαναγράφτηκε με ρυθμό...

Εδώ Λιλιπούπολη. Τα τραγούδια


Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πόλη που την έλεγ...