Photodentro 928x90

Υγεία

Γνωρίζοντας τον αυτισμό PDF Εκτύπωση E-mail

Autism 2

Η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος Ελισάβετ Διακάτου γράφει για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, τα αίτια, τα συμπτώματα, τις συμπεριφορές. Με γνώση και ευαισθησία. 

 
Επιβαλλόμενες οδηγίες βρεφικής κακοποίησης PDF Εκτύπωση E-mail

baby
Ο Παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης περιγράφει μια τυπική επίσκεψη στο ιατρείο του: μια μητέρα και ένα μωρό οκτώ μηνών που ζουν έναν εφιάλτη, κατά-ταλαιπωρημένοι και οι δύο από μια σειρά «επιβαλλόμενες ιατρικές οδηγίες βρεφικής κακοποίησης»…

 
Βρεφικό μασάζ: μια τρυφερή σχέση ασφάλειας PDF Εκτύπωση E-mail

Baby Massage
«Οι γονείς που είναι τρυφεροί δημιουργούν σχέση στοργής και έχουν όλα τα εφόδια για να ανταποκριθούν με ετοιμότητα, προσοχή και αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία των μωρών τους», τονίζει η Esther Marom, η διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ από τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ (International Association of Infant Massage – ΙΑΙΜ), που θα βρεθεί σε λίγες ημέρες στην Αθήνα.

 
Τα θύματα της προόδου PDF Εκτύπωση E-mail

surgeons18thcentury
Ένα …ιατρικό θρίλερ για τις απαρχές της μαιευτικής επιστήμης κατά το 18ο αιώνα, το οποίο ήρθε στο φως μόλις το 2010. Μια τρομακτική ιστορία για το πώς η γέννα πέρασε από τις εμπειρικές μαίες στα χέρια των ανθρώπων που σήμερα αναγνωρίζονται ως «πατέρες της μαιευτικής». 

 
Η ανυποληψία της ασθένειας PDF Εκτύπωση E-mail

Μαθαίνουν οι γιατροί να σέβονται τους ασθενείς;
Μέσα στο ρόλο του, ο γιατρός, πέρα από τις γνώσεις, την εξειδίκευση, τη διαγνωστική και θεραπευτική του ικανότητα, καλείται επίσης να μας προστατεύσει από την ανυποληψία της ασθένειας. Από την έλλειψη σεβασμού, τις κακές υπηρεσίες και, εν τέλει, την αποτυχία του συστήματος περίθαλψης που δημιουργήσαμε ως κοινωνία. Γράφει ο Μαιευτήρας - Γυναικολόγος Dr. Γεώργιος Μιχαλόπουλος.

 
Κοινωνικό ιατρείο στο Ελληνικό PDF Εκτύπωση E-mail

doctors-social-aid
«Κανείς μόνος στην κρίση». Αυτό είναι το σύνθημα και το όραμα μιας ομάδας γιατρών και εθελοντών που δημιούργησαν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπου προσφέρουν δωρεάν ιατρική φροντίδα σε ανασφάλιστους, απόρους και ανέργους και φαρμακευτική περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη.

 
Φυσική ενέργεια και ζωντάνια PDF Εκτύπωση E-mail

drops on leaves
Αιθέρια έλαια από γνωστά φαρμακευτικά φυτά μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την ένταση και το άγχος. Μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, για να έχετε πάντα μαζί σας μια φυσική πηγή ενέργειας και ζωντάνιας.

 
Αντέχετε να μάθετε για τον παιδικό καρκίνο; PDF Εκτύπωση E-mail

AquaCycle_small«Θα τολμήσετε»; Η φωνή της στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι μάλλον δύσπιστη. Επιφυλακτική. «Θα γράψετε για τον παιδικό καρκίνο; Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να μπορούν αναγνωρίσουν έγκαιρα, νωρίς, τα σημάδια… Όμως συνήθως όσοι απευθύνονται σε γονείς υγιών παιδιών διστάζουν να θίξουν το θέμα»…

 
Η θεραπευτική δύναμη της αρρώστιας PDF Εκτύπωση E-mail

Sleeping-SickΗ υπερβολική λήψη φαρμάκων, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, κρύβει παγίδες που η επίσημη ιατρική συχνά αγνοεί. Οι γιατροί που συνταγογραφούν αντιβιοτικά αδιακρίτως και με το παραμικρό φαίνεται έχουν ξεχάσει τι πραγματικά σημαίνει ο πυρετός, ο βήχας, η καταρροή, η λοίμωξη των αμυγδαλών. Αγνοούν και αγνοούμε ότι όλα αυτά είναι τα σημάδια που μας στέλνει το σώμα μας ότι αμύνεται, ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί για να προστατευθεί απέναντι στους ιούς και τα μικρόβια που μας περιτριγυρίζουν.

 
Η τέχνη του μασάζ για μωρά PDF Εκτύπωση E-mail

Baby Massage
Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ γονέα και μωρού τις πρώτες μέρες, εβδομάδες και μήνες της κοινής ζωής τους είναι καθοριστικός και αναλλοίωτος. Στην εποχή μας, με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και την αβίαστη αντικατάσταση της ανθρώπινης επαφής με τεχνικές διευκολύνσεις, επανέρχεται μια αρχαία πρακτική, το βρεφικό μασάζ, για να στηρίξει αυτή τη μοναδική και ιδιαίτερη σχέση.

 


goneis-Apla-omades-236x236

SmileoftheChild 250x250

diktyo

Πιο δημοφιλή

Επιβαλλόμενες οδηγίες βρεφικής κακοποίησης


Ο Παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης περιγράφει μια τυπι...

Δυσκολία στην ανάγνωση ή δυσαναγνωσία;


Πότε η δυσκολία στην ανάγνωση είναι ένα φυσικό στάδι...

Γιατί έχεις γάλα!


Είμαστε θηλαστικά! Οι νέες μητέρες έχουν πάντα αρκετ...

Εκδρομή στο δάσος της Μόλας, στην Πάρνηθα


Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνουμε τουλάχιστον μια φο...